Koncept med inspiration från amerikanska beer gardens

Uppdraget vara att skapa ett skalbart barkoncept med fokus på sociala ytor, mat och dryck samt plats för mycket folk i en avslappnad miljö inspirerat av trenden Beergarden. Platsen för första Beer Garden blir O’Learys restaurang vid Norrtull, ett numera välkänt vattenhål för Stockholmarna. Satsningen görs i samarbete med Carlsberg Sverige och en av utmaningarna är såklart att på ett snyggt och lekfullt sätt få med en bra varumärkeskommunikation i miljön.

Resultat

Beer Garden passar även bra för stora grupper som vill anordna en kickoff, ett födelsedagsfirande, ett event eller liknande. Lokalen har inspirerats av amerikanska beer gardens och tanken är att skapa en avskalad utomhuskänsla med hjälp av långbord, bänkar och en öppen och inbjudande bar, blandat med rustika inslag som korrugerad plåt, naturmaterial, armeringsjärn och ljusslingor. Uppdraget var omfattande och började med design och konceptutveckling för helheten innefattande allt från lokalanpassning till produktion av unik inredning och möbler. Christoffer Collin är projektledare på Expohouse och har hållit i projektet.

”Det är alltid en utmaning i början för att komma igång med designarbetet och hitta rätt spår”, säger Christoffer.
”När vi väl hittat ett koncept som känns bra övergår arbetet i att anpassa detta till lokalens förutsättningar innan vi går vidare till produktion och etablering”, fyller Christoffer i.

Expohouse står bakom design och koncept i samarbete med O’Learys och Carlsberg. Produktion av inredning, lokalanpassning och etablering ger en helhetsleverans vi är stolta över.

Intervju

Lars Högin, O’Learys/Social Eatertainment Group

Kul att ni nu är igång med Beer Garden-konceptet på Norrtull! Hur har öppningen mottagits under den första tiden?

– Det har mottagits väldigt bra av såväl gäster, personal på Norrtull samt kollegor på O’Learys /Social Eatertainment Group! Då sommaren är en lugn period för Norrtull längtar vi redan efter hösten för att välkomna gäster till vår fina Beer Garden på allvar.

Vad är målet med satsningen på Beer Garden konceptet?

– Det är en förlängning av vårt befintliga koncept och målet är att det ska vara en perfekt plats att hänga på för såväl kompisgäng som företagsgrupper. Målet är att få befintliga och nya gäster att komma oftare till oss och stanna längre, samt att dricka fler öl såklart!

Konceptet innehåller en lite annorlunda känsla än en klassisk krogmiljö, vad vill ni att besökaren ska få uppleva väl på plats?

– Fokus har varit att skapa en yta optimerad för socialt umgänge, med långbord där man sitter axel mot axel med en vän eller en främling och med lättsamma spel och aktiviteter för en kul och spontan kväll. Vi är också övertygade om att det är en perfekt yta för företagsevent där man får avskildheten man vill åt men i stället för ett sterilt konferensrum får sin egna Beer Garden!

Var kommer inspirationen ifrån?

– Inspirationen kommer ifrån amerikanska beer gardens som just blandar sociala sittplatser med lättsamma spel och goda öl. Vi ville även att uttrycket skulle spegla Carlsbergvarumärkets nya skrud, där moderna och tidlösa materialval möter autentiskt hantverk på ett framåttänkande sätt.

Har arbetet med konceptet skiljt sig från hur ni brukar arbeta med design och etablering tidigare? Alltså att Expohouse i detta fall både ritat och producerat/etablerat inredning?

– Ja, vanligtvis har vi olika leverantörer av ritningar, byggnation, möbler etc. Så detta sätt att arbeta har skilt sig väldigt mycket mot hur vi jobbar annars.

Hur skulle ni i korthet beskriva Expohouse samarbete/ leverans i projektet?

– Samarbetet med Expohouse har fungerat otroligt bra och självklart har det varit enkelt och smidigt med en kontaktperson genom hela projektet. Men i tillägg till enkelheten har Expohouse också visat sig ha en väldigt bred kompetens inom de olika områdena och framför allt varit väldigt lösningsorienterade och duktiga projektledare. Jag kan varmt rekommendera Expohouse som helhetsleverantör av ett projekt likt detta!

Vill du snacka mer om hur vi kan hjälpa dig?

Vi bollar gärna idéer och tankar. Diskuterar och planerar. Hör av dig till oss så tar vi det därifrån. 

Kontakta oss Bli kontaktad av oss