Här fick besökarna en upplevelse på hög nivå

Expohouse fick förtroendet att stå för design, produktion, etablering och digital upplevelse i butiken. Efter noga genomgång av Nordic Spirits varumärkesplattform växte en design fram som i slutändan skulle ge besökaren en hög nivå på upplevelsen av varumärken men även såklart erbjuda ett gediget urval av snus och guidning till just din favoritsmak.

Varumärket Nordic Spirit True White innehåller JTI Swedens och Nordic Snus tobaksfria snussortiment.

Läs mer om våra tjänster för shop-in-shop här.

Intervju

Hej Daniel, vilket speciellt och spännande projekt! Berätta gärna om projektets omfattning.

– Till en början hade vi en relativt liten lokal som är en del av den välkända tobaksbutiken på Flemminggatan, 81ans Tobak. Såklart en utmaning med små ytor när vi hade en hel del önskemål att tillgodose, att även förhålla sig till den angränsande butiken gör det än mer intressant. När väl design och koncept var klart startade etableringen med en ordentlig uppfräschning av lokalen. Golven uppdaterades, nya ytskikt, belysning och tekniska installationer kom på plats.

Efter det installation av inredning, budskap och digitala kommunikationsverktyg.

– Det är alltid spännande när för ändamålet specialproducerad inredning ska på plats, det är då man verkligen får se konceptet för första gången, säger Daniel, projektledare på Expohouse.

Uppdraget innefattade en helhet från design och koncept till produktion och etablering.

– Vi ville skapa en upplevelse och känsla av varumärket samt ge möjligheter för besökaren att verkligen få information om produktkategorin, självklart även stor vikt vid försäljning och tillgänglighet på produkter.

Vad skulle du säga var den största utmaningen med projektet? Hur löste du det?

– Som jag nämner tidigare är små ytor alltid en utmaning. Alla funktioner ska få plats utan att det ska kännas trångt. Vi har löst det bra och rummet känns till och med större än tidigare!

Butiksägaren har såklart alltid ett stort fokus på att exponera produkter och att allt ska vara lättillgängligt.
Genom i väggarna infälld produktexponering av både snusdosor och stockar får vi in en stor volym som även kompletterad med en störtexponering placerad fritt på golvytan. All kommunikation är utbytbargenom större printade bakbelysta ytor samt digitala hjälpmedel där butiksägaren själva hanterar uppdatering av budskapet löpande. Störtexponeringen innehåller även en interaktiv del, en inbyggt touchskärm där besökaren själv kan navigera i produktsortimentet.

Vad känner du att du själv är mest nöjd med?

– Att vi fått till en helhet med de alla delar på plats i en relativt liten lokal utan känns av för mycket eller för trångt. Slutresultatet blev dessutom väldigt snyggt!

Vill du snacka mer om hur vi kan hjälpa dig?

Vi bollar gärna idéer och tankar. Diskuterar och planerar. Hör av dig till oss så tar vi det därifrån. 

Kontakta oss Bli kontaktad av oss