Ett showroom där Samsung får ta plats och synas

Expohouse fick uppdraget av Samsungs globala byrå Cheil att producera, leverera och etablera deras nya showroom. När Samsung under hösten 2019 flyttade till nya lokaler i Kista var det naturligt att även etablera sitt showroom i direkt anslutning. Syftet är att visa upp produkter från de olika affärsområdena: Home Appliances , IT & Mobile Communications och Samsung B2B i sina naturliga miljöer.

Läs mer om våra tjänster för inredningskoncept åt showroom här.

Intervju

Christoffer Collin, Expohouse
Projektledare

Hej Christoffer! Samsungs nya showroom, det låter ju som ett enormt projekt. Hur känns det nu när arbetet är klart?

– Det har varit utmanande och spännande att få driva ett stort projekt från planeringsfasen till att överlämna en färdig slutprodukt till kund. Men jag är mycket stolt över arbetet och slutresultatet.

Berätta mer om projektets omfattning

– Vi tog över en tom lokal på ca 300 kvm som skulle byggas in i tre olika områden för de olika affärsområdena Home Appliances , IT & Mobile Communications och Samsung B2B . Ca 130 kvm är uppbyggt som en hemmiljö med Samsungs tekniska lösningar integrerat. Ca 30 kvm som är uppbyggt som en butiksmiljö och ca 130 kvm är vigt åt kundens B2B lösningar. Projektet gick igenom flera olika faser med parallella installationer för att hinna göra hela etableringsarbetet på endast 7 veckor. Innan dess pågick projekteringsarbetet i 6-8 veckor. Under de första veckornas etableringsarbete handlar det mest om en specialanpassad lokalanpassning, allt från väggar, tak, el/ventilation och golv ska på plats. Efter det installeras den synliga, specialproducerade inredningen för de olika delarna, allt anpassat för att på ett optimalt sätt lyfta fram produkterna i sina rätta miljöer. Sist men såklart viktigast installeras alla produkterna med tillhörande innehåll för visning och demo.

Vad vill kunden visa upp med sitt nya showroom

– Kunden ville dela upp ytan i tre delar för att på ett naturligt sätt visa produkternas unika fördelar i sina rätta miljöer. I den första delen byggdes en fullt möblerad hemmiljö med produkter från Samsungs Home appliances för att inspirera och visa hur Samsungs produkter på ett naturligt sätt blir en del av vår vardag hemma, såklart med alla smarta funktioner som står till buds. En annan del byggdes som en shop in shop där IT & Mobile Communications produkter visades i en retailmiljö och i den sista delen var fokus på Samsungs vassa B2B produkter för bland annat digital signage i världsklass.

Vad skulle du säga var den största utmaningen med projektet? Hur löste du det?

– Den utmaningen vi haft har varit att de olika arbetsmomenten av byggnationen behövt gå i varandra för att hinna till utsatt tid istället för att ta dem moment för moment. Ett tätt samarbete med vår kund i planeringsfasen och under installationen med ett tydligt slutmål, samtidigt med ett sammansvetsat installationsteam har gjort detta möjligt att genomföra. Eftersom i princip all produktion av interiören gjordes i vår egen produktion kunde vi styra vilka delar som behövde vara klara i tid efter tidsplanen och kunde därför maximera installationen på plats.

Vad känner du att du själv är mest nöjd med?

– Jag är mest nöjd över att vi fått möjlighet att leverera en helhet med många olika typer av installationer i olika material och lyckats på bästa möjliga sätt! Ska jag välja en specifik sak är det ner pendlade gipstaket med infällda spottar och belysningsskenor som jag är mest nöjd med.

Vill du snacka mer om hur vi kan hjälpa dig?

Vi bollar gärna idéer och tankar. Diskuterar och planerar. Hör av dig till oss så tar vi det därifrån. 

Kontakta oss Bli kontaktad av oss