Skandinavisk design när den är som bäst

Enligt de senaste trenderna blir mässorna fler, mindre och mer nischade. Stockholm Furniture Fair däremot går emot trenden då den blir allt större och lockar allt fler besökare årligen. En gigantisk mötesplats för media, designers, inköpare och diverse designföretag där 80% av de 700 utställare representeras från de skandinaviska länderna. Med besökare från i stort sett hela världen sätter man skandinaviskt design på världskartan.

Brief

Expohouse har genom åren flitigt levererat montrar till tidigare upplagor av den internationella designmässan i Stockholm. Inget undantag i år. Inför årets mässa stoltserade vi med uppdrag för Aritco, Edsbyn, Gustavsberg, Amtico och Nola. Extra kul att samtliga montrar var delar av helt nya koncept för våra kunder. Besökarna på den så kallade ”Möbelmässan” kräver något utöver det vanliga och vi tycker verkligen att våra kunder lyckats på bästa sätt. Under årets upplaga av Stockholm Furniture Fair levererade Expohouse inte mindre än 5 montrar för våra kunders räkning.

Läs mer om våra tjänster för mässor och event här.

Intervju

Sandra Bergman, Expohouse
Projektledare

Vad är det för typ av monter?

Det är en tvåvåningsmonter där besökaren faktiskt kan uppleva Aritcos produkter live, helt enkelt åka hiss i montern! En i övrigt intressant design som sticker ut kryddad med ett antal olika digitala lösningar som både ökar kundens varumärkeskännedom, sänder budskap samt skapar interaktion med besökarna.

Vad menar du med digitala lösningar i montern?

– Vi har två stycken större LED skärmar monterade fullt integrerat i väggarna, högt placerade för bästa synlighet. Även ett demobord med integrerad touchskärm där kunden själv kan uppleva hela produktsortimentet. Ett bra sätt att öka varumärkeskännedomen samt att kommunicera produktportföljen i sin helhet.

Vad ville kunden kommunicera med montern?

– Att en hiss inte bara behöver vara en funktion utan även en unik inredning- eller byggnadsdetalj. Aritcos produkter går ju att få anpassade i olika designer vilket ger en unik upplevelse.

Vad skulle du säga blev den största utmaningen med denna monter?

– Att få till hissarna på plats i tid. Dessa monteras ju vanligtvis på en fast ”location” och inte rakt upp och ned på ett mässgolv. Få till ordentliga fästpunkter osv.

Hur känns det nu när allt är klart och montern på plats?

Att se hur snyggt det blev, efter många timmars slit blev det så bra! Riktigt kul att uppleva effekten av kuberna med de olika designelementen som man ser uppifrån, en sån där effekt man har svårt att se när montern skapas på ritbordet.

Vill du snacka mer om hur vi kan hjälpa dig?

Vi bollar gärna idéer och tankar. Diskuterar och planerar. Hör av dig till oss så tar vi det därifrån. 

Kontakta oss Bli kontaktad av oss