Pop-Up med Expohouse: Retail

I de här avsnittet av Pop-Up med Expohouse diskuterar vi format, förutsättningar och vikten av att välja rätt plats när man arbetar med pop-up i retailmiljö.

Liksom tidigare är det Fredrik Danielsson, senior projektledare på Expohouse, som delar med sig av tips och erfarenheter.


Är pop-up store alltid synonymt med en befintlig butikslokal?

– Ofta är det så när det gäller retailmiljöer, men inte nödvändigtvis. Som jag nämnde tidigare har man börjat jobba mer och mer med ytorna utanför de befintliga lokalerna. Det ställer lite andra krav, och viss infrastruktur kanske inte ingår, men i gengäld kan du få en plats med mer trafik och bättre synlighet än en butikslokal.

Du menar att platsen är viktig…

– Superviktig! Står du mitt i besökarflödet kan du synas bättre och inte vara ”en i raden” av butiker. Givet att du har ett spännande koncept finns också fördelar i att en öppen yta kan vara mer lättillgänglig och enklare att kliva in i från flera håll kontra en butikslokal som kanske bara har en entré.

Pop-Up Store i samband med släpp av ny Harry Potter-bok. 

En butikslokal å andra sidan har ofta infrastrukturen på plats som eluttag, viss belysning och kanske larmbågar. Den har också en fysisk adress vilket kan göra att det ses som mer långsiktigt. Om tidsperiden för er pop-up dessutom längre än en månad kan det ibland vara mer ekonomiskt.

Däremot är det svårt att få samma överraskningsmoment i en butikslokal som på en öppen yta där det kanske inte funnits någonting alls tidigare.

Velo & Oxygen pop-up i Mall of Scandinavia.

Bra tips! Låt säga att man bestämt sig för att satsa på en pop-up store i retailmiljö. Vilka komponenter behöver man?

– Först och främst ett fysiskt koncept som uppfyller era designönskemål och praktiska krav. En miljö som representerar ert varumärke med alla komponenter ni behöver för att sälja, exponera och förvara era produkter. Från inredning och larm till belysning och kommunikation.

Ni behöver även en betallösning av något slag. Om ni integrerat er e-handel i konceptet kanske Klarna eller liknande är värt att titta på. Annars stöd för till exempel Apple Pay, Samsung Pay, Swish eller någon annan mobil lösning. Det måste vara smidigt.

Något annat? 

– Beror mycket på vad det är som säljas eller visas upp, men jag slår ytterligare ett slag för belysningen. Bra ljus kan vara helt avgörande för att skapa en riktigt bra upplevelse.

Idag handlar mycket om just upplevelsen. Hur kan man tänka kring det när det kommer till pop-up?

– Bortsett från design och visuellt intryck tror jag inte att det är fel att tänka e-handelsflöde fast i en fysisk butik. Det får absolut inte vara svårare att handla i er pop-up store än på nätet. Smidighet är jätteviktigt.

Tänk att er pop-up ska tillföra det som e-handeln inte kan ge. Exempelvis upplevelsen i att känna på produkterna, få exceptionell service eller möjligheten att få varan direkt i handen.

 

I nästa avsnitt djupdyker vi i mobila lösningar för pop-up. När är ett containerkoncept rätt val och hur går ett typiskt projekt till? Följ oss i Pop-Up med Expohouse. 

Läs mer:
Pop-Up med Expohouse
Pop-Up med Expohouse: Mobila lösningar
Case: Bavaria Pop-Up Store
Telia Innovation Lounge
Expohouse Pop-Up

 

Kontakta oss

Frågor eller funderingar? Här hittar ni våra kontaktuppgifter.

Kontakta oss