Expohouse Expo Academy del 9: Mässans framtid (bonusavsnitt)

Expohouse Expo Academy har mött mycket positiv respons i våra sociala kanaler med följare, delningar och förfrågningar från flera och ibland oväntade håll. Intresset för mässa och monterdesign är bevisligen stort och för oss på Expohouse är det en självklarhet att dela med oss av våra erfarenheter.

 

Dagens mässlandskap

I Sverige genomförs varje år cirka 250 mässor spridda över landets mässanläggningar. Till detta adderas ytterligare kongresser och events som enligt en uppskattning nyligen genomförd av Fairlink AB tillsammans bidrar med cirka 9 miljarder kronor årligen till svensk besöksnäring.

BMW Motorrad på MC-mässan. 

Enbart Svenska Mässan hanterar varje år nära 1,8 miljoner besökare och Stockholmsmässan cirka 1,1 miljoner. Det råder med andra ord ingen tvekan om mässans självklara plats i kommunikationsmixen och som unik plattform för nätverkande och affärsskapande. Den fysiska mötesplatsen har blivit allt viktigare i en digitaliserad värld för att skapa hållbara, långsiktiga och personliga relationer.

Tillsammans med branschorganisation, mässarrangörer och beställare hoppas vi på att kunna bidra till utvecklingen och lyfta den allmänna nivån på mässorna för mer givande deltagande, bättre upplevelse för besökarna och fler affärer. Av den anledningen delar vi här med oss av lite tankar kring hur vi tror att mässlandskapet kan komma att påverkas och förändras de kommande åren.

 

Mässlandskapet om tio år – några tankar

I hård konkurrens om besökare kommer såväl mässarrangörer som utställare börja arbeta ännu mer med upplevelse och varumärke. Positionering blir allt viktigare och såväl utställare och montrarnas nivå, platsen och mässans varumärke måste samverka på ett trovärdigt sätt och kunna erbjuda besökare en unik upplevelse. Alla delar räknas.

Ljus, draperingar och mönster för att skapa en unik atmosfär hos Samsung. 

Vikten av att kunna bygga relationer mellan varumärke och besökare genom mässan som format gör att gränsen till event tunnas ut och vi kommer att se en ökad aktivering av ytor även utanför hallen under mässdagarna. Därtill är det inte osannolikt att vissa branscher omformas till att arrangera ett fåtal större, årliga mässor samt flertalet mindre nischade och lokala events.

Containerkoncept och mobila lösningar för aktivering utanför mässan. 

Vi vet redan att digitaliseringen i snabb takt flyttar fram gränserna för vad som är möjligt. För mässan kommer ny teknik tillsammans med beprövade metoder kunna skapa starkare upplevelser, tydligare erbjudanden och nya möjligheter för besökare att interagera med utställarnas produkter.

I montern kommer ljusteknik och rörlig bild ta allt större plats och personaliserade tjänster där teknik som beacons, RFID och digital signage låter utställare skräddarsy erbjudanden och upplevelser baserade på besökarnas preferenser.

Artikelförfattaren i dåtid blickar in i framtiden. 

Ökad tillgänglighet och teknisk mognad gör det möjligt för fler att arbeta med exempelvis videoväggar och LED-paneler på höjd, som vi också tror blir en ny standard för ökad synlighet. Vår förmåga att tillämpa tekniken på ett sätt som skapar värde blir framgångsfaktorn.

Digitaliserade tjänster som förenklar och effektiviserar ersätter delvis manuella metoder för exempelvis monterlayout, beställning av material och administration av lagerfört material hos mässpartner. Ett exempel är Expohouse Asset Management. Ett webbaserat verktyg som låter våra kunder boka och få en överblick över sitt lagerförda material via en skräddarsydd webbshop.

Att arbeta hållbart ställer krav på att vilja utvecklas och förändrade arbetssätt. 

Hållbarhet slår igenom på allvar i branschen. I alla led, från val av material, tillverkningsmetod och transporter till kassering kommer kraven på att ha så liten negativ miljöpåverkan som möjligt bli allt tuffare. Vi tror att allt fler kunder, stora som små, kommer att tänka skalbarhet och koncept och att flexibla systemlösningar används allt mer.

Detta blir en verklig konkurrensfördel. Inte bara för mässpartners utan även för utställare och mässarrangörer. Att arbeta hållbart ställer inte bara krav på kunskap utan också på viljan att utvecklas.

Mässlandskapet är i högsta grad levande och det här var några tankar kring hur vi tror att branschen kan komma att utvecklas.

Som en fysisk förlängning av Expo Academy har vi nyligen invigt ett helt nytt showroom med lösningar kring expo och interior – från mässmontrar i olika format till butik och display samt det senaste inom LED-teknik. Vill du veta mer om Expohouse som helhetspartner inom mässa och event, våra lösningar eller bara samla lite inspiration?

Varmt välkommen på ett besök!

 

Om skribenten: Johan Strandh arbetar med försäljning på Expohouse. Med flerårig branscherfarenhet och en stor mängd mässbesök varje år brinner han för mässor och vet vad som krävs för att lyckas. På Expohouse.com delar han varannan vecka med sig av sina erfarenheter i Expohouse Expo Academy. Du når honom på johan.strandh@expohouse.com

Alla avsnitt:
Expohouse Expo Academy del 1: Bemästra mässan
Expohouse Expo Academy del 2: Planering och strategi
Expohouse Expo Academy del 3: Monteryta och förberedelser
Expohouse Expo Academy del 4: Monterns funktion
Expohouse Expo Academy del 5: Monterns design
Expohouse Expo Academy del 6: Personalen och kundmötet
Expohouse Expo Academy del 7: Kommunikation och aktiviteter
Expohouse Expo Academy del 8: Avslut och utvärdering

Kontakta oss

Frågor eller funderingar? Här hittar ni våra kontaktuppgifter.

Kontakta oss