Mitt jobb: Projektledare på Expohouse

Skrolla

En projektledare på Expohouse ansvarar för att projekten levereras i tid och enligt budget. För att det ska lyckas krävs planering, struktur och samarbete på alla nivåer – både med kund, mellan avdelningar och med partners.

M alin Ahnvik är projektledare på Expohouse och specialiserad på Interior-projekt. Här berättar hon om sin roll och vilka egenskaper som är viktiga hos en projektledare på Expohouse.

 

Hej Malin! Vilka egenskaper skulle du säga är viktigast för att man ska trivas som projektledare på Expohouse?

– I grunden bör man nog vara strukturerad, lyhörd och ha lite skinn på näsan. Klyschigt kanske, men det är en bra egenskap. I vår grupp har vi olika styrkor som kompletterar varandra väldigt bra.

Vi har ganska mycket frihet i vårt tillvägagångssätt så jag skulle säga att det handlar mycket om att hitta sitt sätt inom ramen för våra arbetsprocesser. Att kunna bygga bra relationer både med kunder, kollegor och partners är också viktigt.

Utanför Apoteket Ugglan, som just fått ny inredning.

 

Lagarbetet alltså. 

– Ja, för att verkligen lyckas måste alla vara med på tåget och jobba mot samma mål. Vi är ett tajt gäng som hjälps åt och stöttar varandra här. Det är heller inte fel att ha ett visst intresse för design.

Vad är det bästa med att jobba som projektledare här?

– Variationen av projekt och friheten i arbetssättet. Inget projekt är det andra likt, det är högt och lågt och många olika typer av kunder. Det är mycket frihet under ansvar vilket passar mig som person väldigt bra.

Hur ser det oftast ut, korta eller långa deadlines?

– Lite blandat, men ibland är det så klart högt tryck och korta deadlines så man behöver kunna hantera press på ett bra sätt. Det kan såklart vara utmanande under perioder, men som projektledare har du ändå möjlighet att påverka det genom att redan från början till exempel planera realistiskt i den mån det är möjligt.

https://www.instagram.com/p/BYONTJrnu6z/

Du började på Expohouse 2014. Minns ditt första projekt?

– Det första uppdraget jag fick var att ta över ett påbörjat projekt. Vi skulle producera skyltar som skulle skickas och jag hade noterat i våra produktionsdokument att skivorna behövdes kapas på mitten innan de gick iväg på grund av storleken. Dessvärre brast kommunikationen och skyltarna gick iväg i full storlek vilket ställde till det litegrann och skyltarna fick kapas på plats.

Det löste sig så klart, men vägen dit var inte spikrak. Man lär sig hela tiden nya saker i en sån här roll.

Vilken bakgrund hade du jobbmässigt när du började? 

– Jag har mer eller mindre alltid haft projektledarroller i olika former, men mina första år i arbetslivet gjorde jag som säljare och marknadskoordinator. Genom kontakter hamnade jag i byråvärlden och har även suttit på kundsidan på Coops marknadsavdelning. Där jobbade jag med kampanjstrategi och var även involverad i en del marknads- och nyetableringsprojekt.

På den vägen hamnade jag på Expohouse.

Dustin Concept Store – ett av många projekt som Malin drivit.

 

Nämn något specifikt från din tidigare karriär som du haft nytta av som projektledare på Expohouse.

– Definitivt det faktum att jag har arbetat i projektform mot kund under många år och vet vad som krävs. Både av mig och vad som förväntas av kund i form av leverans.

Berätta om ett projekt du aldrig glömmer. 

– Jag har nog inte glömt något projekt än men det är klart att det finns några som sticker ut. Några som man har tyckt varit extra roliga, som Apoteket Ugglan till exempel, och andra som kanske inte riktigt blev som man först föreställt sig.

Slutligen, varför ska man söka sig till Expohouse som nästa steg i karriären?

– För att du tror på att hela tiden utvecklas och vill göra skillnad för dina kunder och kollegor. Du vet att man kommer längre tillsammans och att driva projekt från idé till leverans ger dig stor tillfredsställelse.

Ovanpå det får du jobba med några av världens starkaste varumärken tillsammans med fantastiska kollegor i ett företag som hela tiden utvecklas.

 

Nyfiken på Expohouse som arbetsgivare? Spana in vår karriärsida och se om vi har några lediga tjänster för just dig.
Mer om de projekt som Malin och hennes kollegor på Interior driver hittar du här. 

Klarar mig inte utan

Min mobil.

Efter jobbet brukar jag

Hämta barnen, äta, träna.

Hit vill jag resa

Älskar USA, vill resa till fler ställen där.

Favoritmaterial

Just nu genomfärgad MDF som Valchromat.

Senast nynnade låt

Sabina Ddumba – Manboy ”Så mycket bättre”.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer? Besök vår karriärsida eller kontakta oss.

Kontakta oss

Kontakta oss

Frågor eller funderingar? Här hittar ni våra kontaktuppgifter.

Kontakta oss