Apoteket Ugglan butikskoncept

Skrolla

Apoteket Ugglan är Sveriges äldsta apotek och dessutom ett av sju med särskilt kulturhistoriskt värde. Sedan öppningen 1798 har platsen varit densamma och lokalerna har renoverats i omgångar genom åren.

När en butik med över tvåhundra år på nacken ska uppdateras ställs höga krav på produktionskunskaper och materialförståelse. Expohouse tillverkade och installerade ett nytt inredningskoncept i tidstypisk stil som harmoniserar med Apoteket Ugglans originalinredning.

Merparten av befintliga trädetaljer är tillverkade i mahogny, ett träslag som idag många gånger framställs illegalt genom skövling av regnskog och ofta med låg spårbarhet. Därför valdes ett fanér av khaya, ett mahogny-likt träslag med ursprung i västra Afrika. Fanéret behandlades för att matcha originalinredningen och kommer att åldras i harmoni med befintlig inredning för vacker patina.

Gondoler och insatser till nischer i khayafanér, medan borden är massiva för att hålla rätt finish i mötet mellan ben och toppskiva. Arbetsdiskar har försetts med toppskivor i carraramarmor, hyllor har infälld belysning fäst med magnet för att lätt kunna bytas ut och mässing har inkorporerats i beslag, prisskyltar och kommunikation.

Nya Apoteket Ugglan är fortfarande äldst i landet, men i bättre form än någonsin.

Plats

Drottninggatan 59, Stockholm

Projektledare

Malin Ahnvik

Vill du veta mer?

Fråga oss om butiksinredning.

Kontakta oss

Kontakta oss

Frågor eller funderingar? Här hittar ni våra kontaktuppgifter.

Kontakta oss